Behandelingen

Massage en/of Reiki

Je kunt bij mij dus in ieder geval terecht voor een ontspannende massage. In ongeveer anderhalf uur, kom je van top tot teen tot rust. Natuurlijk zijn ook kortere (of langere) behandelingen mogelijk en zelfs gecombineerd met Hotstone-massage, wat jij wilt!

Naast de massage, kan ik je ook een Reiki-behandeling aanbieden; ook heel rustgevend en heerlijk als je wel wat extra energie kunt gebruiken.

En dan, de ideale combi: massage én Reiki! Heerlijk gemasseerd worden en onderwijl wat energie bijtanken. Mooi toch?! Je ziet, we kunnen alle kanten op en jij mag 't zeggen!

Op de 'Prijzen'-pagina vind je de mogelijkheden op een rijtje.Massage 

Er zijn diverse definities van 'massage' te vinden; allemaal na te lezen op het internet. Ook het welbekende Wikipedia doet een poging om massage in woorden te vatten. Mijn massage-docente heeft in haar definitie onder meer staan 'met respect voor de ander'. Dát is wat in onze opleiding centraal stond en dát is in mijn beleving essentieel bij een behandeling. Zo werk je samen aan de ontspanning!

Het werken met warme (of koude) stenen geeft een extra dimensie aan de massage. Hotstone-massage wordt daardoor steeds populairder. Er is dan ook veel over te lezen, maar eigenlijk moet je het gewoon ondergaan!


Reiki

Reiki wordt wel vertaald als ‘universele energie’. Letterlijk vertaald uit het Japans betekent het ‘kracht van de zon’. Reiki is een vorm van energie-overdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het mooie is dat iedereen die zich er voor openstelt het kan leren.

Voor een Reiki-behandeling hoef je normaal gesproken niet uit de kleren (niet-knellende kleding), tenzij we het natuurlijk combineren met de massage. In mijn praktijk gebruik ik in principe vooral het fysieke contact (via de handen), maar een Reiki-behandeling op afstand is ook mogelijk.